ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Сръбски театър изнася спектакъл на брега на Марица

„Магичен сън“ е името на спектакъла, който ще изнесат професионалистите от сръбския театър „Мимарт“ на 4-и юли от 19.00 часа на сцена на открито на  бул.“Марица“ 128. Събитието е част от проекта „Островна магия“ към програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“, който има за цел чрез инструментите на изкуството да насочи вниманието към забравени градски пространства.

Спектакълът е с вход свободен и ще покаже съвременен танцов театър, вдъхновен и създаден специално за остров Адата. Театър „Мимарт“ е създаден през 1984 г., неговата дейност е насочена основно към преодоляване чрез изкуство на езикови, географски, политически, социални, етнически и други бариери.

Ден преди представлението ще се проведе и шествие с участниците, което започва в 16.00 часа от градинката на Джумая Джамия до ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град.

ПРОГРАМА:

1 юли (16.00 – 19.00 часа) и 2 юли (10.00 – 13.00 часа, 16.00 – 19.00 часа): танцова работилница в СКЛАД, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, за хора с интерес в областта. Водеща e Нела Антонович, основател на „МимАрт“, тя е с над 35-годишен опит. Ще представи техния оригинален метод за работа и сливането на различни театрални техники. Събитието ще бъде безплатно.

3 юли: Презентация от 16.00 часа на създаденото по време на уъркшопа в градинката на Джумаята.

4 юли: Представление „Магичен сън“ от 19.00 часа, на открито до реката. До новото парково пространство със сцена на бул. „Марица“ 128.

Всички са добре дошли! Вход свободен!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина